Întrebări frecvente

1.Cine poate participa la programele Institutului Monroe?

Programele Institutului Monroe sunt dedicate tuturor persoanelor, indiferent de religie, etnie, rasă, convingeri politice sau de altă natură, vârstă, sex sau nivel profesional.

 

2. Cât durează un exercițiu Hemi-Sync® sau SAM®?

Durata exerciţiilor este de 30-60 de minute.

 

3. Cum se ascultă exercițiile Hemi-Sync® sau SAM®?

Se recomandă ascultarea la căști stereo. Dacă se dorește ascultarea exercițiilor la difuzoare atunci poziționați-vă între cele două difuzoare la o distanță egală față de acestea.

Așezați-vă într-o poziție comodă și asigurați-vă că nu veți fi deranjat(ă) pe durata exercițiului. Este bine să vă izolați pe cât posibil de stimulii externi: zgomote, activitate din casă, lumină prea intensă etc. Nivelul de sunet  trebuie să fie redus, dar perfect perceptibil, fiindcă un volum mai ridicat al sunetului nu înseamnă mai bine, ci dimpotrivă.

 

4. Poate cineva cu deficiență de auz să beneficieze de frecvențele Hemi-Sync® sau SAM®?

Da deoarece semnalele audio sunt transmise prin oase la canalul auditiv.

 

5. Se garantează o experiență în afara corpului la programele create de institut?

Nu. Numarul parametrilor de care depinde o experienţă-în-afara-corpului este foarte mare şi variază de la persoană la persoană. Scopul programelor este, înainte de orice, de a vă învăţa metodele de relaxare şi potenţare a propriilor voastre capacităţi. Asta nu însemnă că nu este posibil să explorați o experienţă-în-afara-corpului, dar asemenea cazuri sunt relativ rare.

 

6. Sunt trăirile din timpul exercițiilor Hemi-Sync inhibate sau accentuate de consumarea anumitor alimente, cafea, fumat sau orientare de direcția nord-sud?

Nu exista date convingătoare, directe, că ar exista o relaţie de cauzalitate intre aceste premise şi trăirile participanţilor la exerciţiile Hemi-Sync®. Moderaţia în toate este totuşi recomandata.

 

7. Ce efecte au alcoolul sau drogurile asupra rezultatelor programelor?

Alcoolul este un depresiv şi tinde sa inhibe experienţele conştiente. Referitor la droguri, exista unele date conform cărora halucinogenele pot provoca ieşiri-în-afara-corpului necontrolate, dar nu au fost efectuate studii referitoare la influenţele altor tipuri de droguri. De aceea se recomanda evitarea acestor „stimulente” înainte şi în timpul  programelor MI.

 

8. Dacă visezi sau zbori, te afli într-o stare în afara corpului?

Nu numai zborul ci şi căderea în gol pot fi interpretări raţionale ale unor experienţe-în-afara-corpului, cele de zbor de desprindere de corpul fizic, cele de cădere în gol de reîntoarcere în corpul fizic. Daca vă aminţi cu lux de amanunte un vis, şi acesta ar putea fi interpretarea raţională a unei experienţe-în-afara-corpului.

 

9. Cum pot să achiziționez produse Hemi-Sync®?

Pentru a achiziţiona materiale audio Hemi-Sync®, accesaţi site-ul Institutului Monroe www.monroeinstitute.org , iar acolo intraţi in pagina „Produse”, sau accesaţi site-ul Monroe Products www.hemi-sync.com şi acolo accesaţi pagina „Produse Hemi-Sync®”.  Aceste site-uri conţin şi informaţiile necesare la categoriile de materiale audio, cat şi referitoare la modul de cumpărare.

 

10. Conțin exercițiile Hemi-Sync® mesaje subliminale?

Doar câteva exerciţii, destinate vindecarii de dependenţa de droguri sau alcool,  conţin mesaje subliminale. Aceste exerciţii precizeaza expres utilizarea unor asemenea mesaje iar cei ce le folosesc acceptă liber utilizarea lor. Celelalte exerciţii nu conţin mesaje subliminale şi nu încalcă liberul vostru arbitru.

 

11. Este recomandată audierea exercițiilor Hemi-Sync® de către copii?

Da, fără rezerve dacă nu conţin ghidare verbală. Este dovedită acţiunea calmantă a unor asemenea materiale Hemi-Sync® pentru copii agitaţi sau cu somn perturbat. Utilizatrea materialelor Hemi-Sync® cu ghidare verbală la copii trebuie facută cu prudenţă, ţinând cont de nivelul lor de înţelegere. Se poate asculta Metamusic, muzică ambientală care conține frecvențe. Pe site-ul www.hemi-sync.com sunt marcate produsele care pot fi ascultate de către copii.

 

12. Cum ar trebui procedat pentru utilizarea exercițiilor audio Hemi-Sync® pentru persoanele cu somn perturbat?

În acest caz se recomandă folosirea unui echipament stereo echipat cu difuzoare, aşezate în încăperea în care doarme persoana în aşa fel încât patul acesteia să fie pe cât posibil la jumătatea distanţei dintre difuzoare. De asemenea, nivelul de sunet trebuie sa fie redus la limita audibilităţii.

 

13. Sunt recomandate programele pentru persoanele care suferă de epilepsie sau depresie?

Nu. Persoanele care au astfel de afecțiuni pot participa la programe numai cu recomandarea medicului.

 

14. Cum pot testa un exercitiu cu frecvențe Hemi-Sync?

Puteți asculta exercițiul introductiv sau alte exerciții gratuite disponibile aici în secțiunea Resurse/Exerciții gratuite.