Spectrul Conștiinței

Conștiința este un continuum spunea Robert Monroe în cartea sa, Călătoria Supremă. Când suntem ancorați în realitatea fizică, mintea umana foloseste doar o parte din spectrul conștiinței datorită percepției limitate la timp și spațiu. Prin corpul fizic și simțurile pe care le avem putem să exprimentăm mintea-conștiință umană prin activitate fizică și comunicare. Atunci când este afectată această stare de conștiență din realitatea fizică, mintea noastră începe să alunece de-a lungul spectrului conștiinței, dincolo de percepția timpului și spațiului, devenind din ce în ce mai puțin conștientă de lumea fizică din imediata apropiere. De foarte multe ori experimentăm stări de conștiintă extinsă, uneori spontan ale ori în mod conștient, uneri înțelegem experiența, alteori ne aducem aminte distorsionat informațiile sau punem pe seama unor vise experiențele. Însă acest lucru ține de percepție, de interpretare, de incapacitatea noastră de a evalua experința, având în vedere credințele și constângerile realității fizice.

Ce este conștiința, dincolo de definiția dicționarului?

În cele din urmă, desigur, nu putem cunoaște conștiința decât din propria noastră experiență.

Robert Monroe a oferit poate cea mai largă definiție:

„Suntem expresii de energie. Conștiința este energia concentrată. Energia concentrată este exponențială. Conștiința este o formă de energie [focalizată] în acțiune. ”

Această viziune pragmatică a conștiinței este tocmai arhitectura, fundația care a stat la baza cercetărilor Institutului Monroe.

Pentru Monroe, întrebarea „Ce este?” a evoluat în „Cum pot să o folosesc?” și în cele din urmă, „Cum pot să-i învăț pe alții să o folosească?” În aceasta se află intenția și scopul Institutului Monroe.

„Ești mai mult decât corpul tău fizic.”

Ia în considerare pentru o clipă,  esența Ta, că Tu ești mai mult decât corpul tău fizic. Acum imaginează-ți că poți folosi o metodă pentru extinderea conștiinței, în care poți explora conștiința dincolo de corpul limitat, corpul fizic. Unde te-ar duce această explorare? În cazul în care există posibilitatea de a răspunde la întrebările  Cine Ești, Unde Ești și poate, De Ce Ești? Ce revelații ai avea?

Ceea ce știm despre conștiința umană astăzi este doar o fracțiune din ceea ce conștiința umană poate fi. Robert Monroe, un deschizător de drumuri în domeniul explorării conștiinței, a lăsat omenirii o moștenire valoroasă prin crearea tehnologiilor specializate pentru a explorara granițele conștiinței altfel decît o cunoaștem.

Stările de conștiință (Nivelurile Focus)

Prin explorările și călatoriile în afara corpului pe care Bob le-a realizat de-a lungul timpului, a reușit să cartografieze stările de conștiință pe care el le-a experimentat, creând astfel un sistem de referință. Acest sistem de referință a putut fi ușor de utilizat în sesiunile de explorare din laboratoarele de cercetare. „Focus” plus un număr este terminologia simplă pe care Bob o folosea pentru a desemna anumite stări de conștiință. În cercetările sale, el a descoperit că subiecții, atunci când ascultau anumite seturi de frecvențe, aveau tendința de a raporta experiențe similare (de exemplu, „corpul meu era profund relaxat, dar mintea mea era alertă și trează”). Indivizii și-au defazat conștiința la diferite grade față de realitatea fizică și de aportul senzorial fizic. „Focusul” lor se schimbase. Numerele setate de Bob nu au o semnificație matematică sau științifică. Sistemul de referință creat era folosit pentru a diferenția mai ușor stările de conștiință care erau explorate.

O gamă largă de programe rezidențiale, oferite de Institutul Monroe, permit participanților să acceseze și să exploreze diverse stări de conștiință (niveluri Focus).

 

Prin metodele dezvoltate de institut, poți explora diverse stări de conștiință extinsă prin procesul numit sincronizarea emisferelor – Hemi-Sync®. Hărțile stărilor de conștiintă, numite de Bob Niveluri Focus, ne ghidează în călătoriile noastre interioare și sunt doar niște indicatoare pentru noi, deoarece odată pornită această călătorie, putem explora infinitul din noi fără nicio barieră. Aceste indicatoare sunt folosite pentru a identifica starea de conștiință care este explorată.

Cunoașterea interioară pe care o putem dobândi după aceste explorări deschide Calea către Fericire. Viziunea noastră asupra Vieții se modifică, deoarece tranformăm Necunoscutul în Cunoscut și atunci toate temerile, fricile, sistemele de credințe limitative vor fi elimitate, deschizând astfel calea către o viață liberă, fără constrângeri.

Focus 1: “C-1”  – ”Starea de conștiință din starea de veghe”

Starea în care suntem treji și alerți, aici și acum, în această realitate fizică de spațiu și timp.

Focus 10: “Minte trează/corp adormit”

Primul pas în desprinderea minții-conștiinței umane, de realitatea fizică materială.

O stare de conștiință în care corpul fizic este adormit sau profund relaxat, iar mintea este trează și alertă. Conștiința este intactă fără să depindă de semnalele corpului fizic. Mintea este ușor defazată, de la starea fizică normală. Este o stare în care simțurile fizice par dezactivate sau atenuate și marchează începutul percepției obiective al câmpului de energie.

Poate că prima descoperire majoră în privința lui Focus 10 este faptul că mintea, conștiința umană poate acționa, gândi, raționa, ”simți”, fără puternicele semnale ale impulsurilor senzoriale fizice, considerate obligatorii. Concluzia cheie e că omul este, într-adevar, mai mult decât corpul său fizic, că el poate exista și fără acesta.

Focus 10 este o stare de bază pentru explorarea conștiinței, în care putem sa ne vindecăm, să eliberăm subconștientul de temeri, frici, tipare, să ne relaxăm, să ne energizăm, sa ne îmbunătățim memoria și concentrarea.

 

Focus 11: “Canalul de acces”

O stare în care ne putem programa mintea pentru a dezvolta controlul conștient al funcțiilor fizice, mentale și emoționale, astfel încât să le folosim în modul dorit de noi, în orice moment al zilei. Este o stare care oferă acces la „Sinele total”, în care se pot trimite și primi informații benefice pentru uz cotidian. Focus 11 include de obicei o „Comandă funcțională”  pentru utilizarea viitoare în viața de zi cu zi.

Focus 12: “Conștientizare extinsă”

O stare în care conștientizarea este extinsă mult peste limitele celor cinci simțuri fizice. Focus 12 oferă oportunități pentru explorarea realităților non-fizice, primirea de răspunsuri la întrebări, rezolvarea problemelor, exprimarea creativă și multe alte scopuri prin intenție.

Nu este un teritoriu necunoscut. In starea de trezie fizică a conștiinței, admisia senzorială copleșitoare din partea corpului fizic acoperă aproape total – sau chiar în totalitate – această percepție. Singura penetrație de acest fel se produce, de obicei, în timpul somnului sau altor stări în care conștiința umană fizică a fost abandonată. În cazul lui Focus 12, conștiința fizică rămâne activă și alertă și se află sub propriul tau control. În explorările de început, culorile, formele, imaginile mentale statice sau în mișcare pot părea elemente din care sunt construite visele. Odată ce mintea preia controlul și începe să învețe limbajul câmpului energetic, o întreagă perspectivă nouă se deschide, așteptând să fie experimentată și apreciată. În acest nou context, Necunoscutul devine Cunoscut, într-un ritm rapid.

Focus 15: “Starea de conștiință – Fără dimensiunea Timp Linear ”

Această stare permite explorarea conștientă „fără dimensiunea timp linear”, percepția timpului simultan în momentul ACUM. Unele persoane percep Focus 15 ca o pe întunecime vastă, „Vidul”, un sentiment de unică claritate și liniște. Alte persoane văd acest tărâm vibrațional ca fiind destul de activ și au un sentiment de atemporalitate, potență și capacitate de a crea tipare dincolo de coordonatele spațiu-timp. Focus 15 marchează un nou pas în relația dintre faze, cu o pondere mai mica a atenției asupra lumii materiale, fizice și o pondere mai mare asupra câmpului energetic.

Focus 18: “Nivelul inimii”

Starea în care experimentezi vibrația iubirii necondiționate și înveți să o accesezi și să o exprimi zi de zi.

Focus 21: “Puntea către ale sisteme de energie”

O stare de conștiință care leagă tărâmurile fizice și non-fizice, în care este posibil accesul la energii, inteligență, ghidare și exprimare non-fizică. Explorarea tarâmurilor non-fizice, accesul, trecerea prin portaluri către diverse sisteme de energie.

Focus 22: “Aici și acolo”

O stare de conștiință parțială, experimentată inclusiv de cei care suferă de delir, dependență chimică, alcoolism sau demență. Persoanele care sunt în comă, inconștiente sau anesteziate pot fi, de asemenea, parțial în această stare. Experiențele din Focus 22 ar putea trece drept vise sau halucinații.

Focus 23: “Cei nou plecați” sau “ Cei nou veniți”

O stare în care se găsesc oamenii imediat după moartea fizică, dar care nu au fost în măsură să recunoască sau să o accepte. Alții nu sunt capabili să se elibereze de legăturile lor cu sistemul de viață al Pământului (răzbunare, îngrijorare pentru copiii lor, afaceri neterminate etc.). Adesea, ei sunt derutați sau nu sunt conștienți de faptul că au părăsit planul fizic. Mulți încearcă să mențină contactul cu lumea fizică din jurul unor persoane sau locuri cunoscute. Prin explorarea acestei stări putem contacta ființele care și-au făcut tranziția din viața fizică.

Focus 24, 25, 26“Teritoriile sistemului de credințe”

Stări în care se găsesc ființe non-fizice (oameni care ți-au făcut tranziția din viața fizică) din toate perioadele și zonele, adepți a diverse premise și concepte, inclusiv credințe religioase și filozofice cu privire la existența de apoi. Ființele sunt grupate după credință, de la câțiva la cîteva milioane.

Focus 27: “Parcul”

Parcul este o stație sau un centru de recepție conceput pentru a ușura traumele și șocul celor care tocmai au făcut tranziția de la viață fizică. O creație artificială a mai multor minți umane. Parcul oferă vindecare, regenerare, revizuire a vieții, consiliere și alte oportunități pentru noii sosiți, care vor decide în cele din urmă următorul obiectiv în drumul lor către explorarea extinsă a conștiinței și contopire universală.

Focus 34/35:  “Reuniunea”

Așa cum a descries Bob în cartea sa ‘’Călătorii îndepărtate’’, este o stare de conștiință care permite comunicarea cu inteligențele superioare reunite pentru a observa ce se întâmplă pe Pământ. În plus, această stare de conștiință facilitează înțelegerea unor aspecte din Eul Total, I-There. O stare profunda de explorare a Sinelui Total și de conștientizare a anumitor aspecte ale Sinelui Total.

Focus 42: “Eul Total I-There”

O stare de conștiință care permite explorarea conglomeratului Eul Total (I-There) recunoașterea și revendicarea și mai multor aspecte ale Sinelui. Această stare este adesea folosită pentru explorarea galactică, precum și pentru memoria extinsă și integrarea Sinelui multidimensional.

Focus 49: “Marea infinită a conexiunilor I-There”

Această stare de conștiință oferă acces la îndrumări de ordin superior, „Consiliul clusterului”. Sprijină explorarea intergalactică și multidimensională extinsă, conștiința cosmică și cunoașterea de sine.

Singurul adevăr pe care îl poți cunoaște este cel pe care tu îl descoperi prin propria ta experiență.
”Cunoașterea interioară înseamnă Libertate, iar Libertatea înseamnă Fericire!”

Vino la programele noastre! Explorează ”Conștiința”! Pornește pe Calea către Fericire!